Referenser

ETA-panna nära dig

En ETA-panna passar oavsett om du ska värma upp din handelsträdgård, växthus, bostadshus, fastighet, verkstad, maskinhall, herrgård, magasin eller slott.

Du har garanterat en ETA-panna nära dig. Nedan kan du läsa om några av dem drygt 900 anläggningar vi levererat i Sverige sedan början av 2010, från Ystad i söder till Karesuando i norr.

Strängbetong Rail, Långviksmon
LÄS MER
Stäng
Lövsta Gård, Enhörna
LÄS MER
Stäng
Sycklinge Trädgård, Enköping
LÄS MER
Stäng
Sätuna Gård, Björklinge
ETA VR 500kwETA Hack 130 kw
LÄS MER
Stäng
Thomas Lindström, Alunda
ETA eHACK 80 kW
LÄS MER
Stäng
Woodsafe Timber Protection, Västerås
LÄS MER
Stäng
Gustavshill Handelsträdgård, Färingsö
LÄS MER
Stäng

Strängbetong Rail, Långviksmon

Strängbetong Rail har uppgraderat sin gamla värmeanläggning till två stycken ETA VR 500kW som värmer upp fabriken i Långviksmon. I denna funktionsleverans har Biovärme Sverige utfört projektering, leverans och installationen av värmeanläggningen.

”Varje case är unikt och skräddarsys specifikt för kunden. I detta fall var utmaningen att matcha kundens energiuttag till produktionen som varierar över dygnet mot pannornas toppeffekt och behov av jämn drift. Lösningen är en välanpassad ackumulatortankvolym där pannorna lagrar energi och kapacitet finns för stort uttag under korta perioder.” säger VD Daniel Engman, Biovärme Sverige.

I åtagandet ingick även ombyggnation och målning av pannrum vilket gör stor skillnad på helhetsintrycket. Vita väggar och tak har blivit signifikativt för pannrum med ETAs produkter.

”Rökgasfläkten håller ett konstant undertryck i pannan och rengöringen samt bortforsling av sot och aska sker helt automatiskt i slutet system under kontrollerade former. Detta gör att pannorna brinner optimalt med minimal insats samtidigt som pannrummet förblir rent – även om 10, 15 och 20 år.” avslutar Daniel Engman.

Lösning

 • ETA VR 500kW x2

 • Pelletssilo

 • Ackumulatortank

  2x 10,000L värme, 1x 2,000L tappvatten

 • Komplett funktionsleverans

  Biovärme Sverige har utfört projektering, leverans och installation av värmeanläggning. I åtagandet ingick även ombyggnation och målning av pannrummet.

Lövsta Gård, Enhörna

På Lövsta Gård i Ytterhörna utanför Södertälje har vi levererat och gjort hela installationen efter kundens behov.

– Innan vi bestämde oss hade vi kontakt med flera återförsäljare. Men det var bara Biovärme Sverige som verkligen satte sig in och förstod vårat behov. De har levererat mer än bara en panna, säger Micke Grip.

Den ny nybyggda närvärmecentralen och kulvertsystemet som värmer upp hela gården byggdes i två etapper och innehåller två stycken flispannor ETA eHack 130kW och 200kW, fjäderomrörare, ackumulatortankar skorstenar och kulvert. Etapp 1 värmer upp herrgården med flygel samt bastuhus, maskinhall, verkstad och inspektor. Etapp 2 värmer upp övriga bostäder och magasin.

– Får oss har det fungerat otroligt bra. De levererar bra grejer med få driftstopp. Vid de få driftstopp vi haft har de snabbt varit på plats och åtgärdat problemet. Det har verkligen fungerat som vi hoppats, säger Micke Grip.

Lösning

 • ETA eHack 130kW och 200kW

 • Fjäderomrörare

 • Ackumulatortankar

Sycklinge Trädgård, Enköping

Sedan Sycklinge Trädgård i Enköping installerade två stycken flispannor ETA eHack 80kW med två gånger tre meter fjäderomrörare har underhållet och arbetet med värmeförsörjningen minskat väsentligt.

– Det är en stor skillnad. Allt är mycket enklare nu, säger Mikael Lundin, Sycklinge Trädgård.

Mikael Lundin driver Sycklinge Trädgård. På ägorna har han tre stycken växthus och ett bostads hus som tillsammans är 1005 kvadratmeter stort. Innan de nya ETA-pannorna installerades värmdes allt upp med en gammal vedpanna som tog en meters vedbitar. Pannan fick Micke själv fylla två till tre gånger per dygn. Idag står det två stycken ETA eHack flispannor på 80kW med två gånger tre meter fjäderomrörare som värmer upp Sycklinge Trädgård. Förutom pannorna har Biovärme Sverige också levererat byggnaden för pannrum och flisförråd.

– Idag kommer det en flisbil och fyller på förrådet två till tre gånger per år. I övrigt så sköter den helautomatiska värmeanläggningen sig själv med allt underhåll (tändning, släckning, uraskning och sotning). En gång per år görs en årlig service på pannorna som Biovärme Sveriges servicepersonal utför, säger Mikael Lundin.

 

Lösning

 • ETA eHack 80kw

 • 2x3m Fjäderomrörare

 • Skräddarsytt pannrum och flisförråd

Sätuna Gård, Björklinge

Andreas Grytbäck driver Sätuna Gård i Björklinge, Uppsala län och äger två stycken ETA-pannor.

Han har en ETA VR 500kW flispanna som endast jobbar emot spannmålstorken några veckor per år, övrig tid är den avstängd. Byggnaden har Biovärme Sverige tagit fram till kund och är byggd i stålstomme med PAROC-element.

Den andra pannan är en ETA Hack 130kW som värmer upp övriga gården med herrgård, boningshus, verkstad och maskinhallar. Pannan brinner året om.

 

Lösning

ETA VR 500kwETA Hack 130 kw
 • ETA VR 500 kW

 • ETA Hack 130 kw

 • Skräddarsydd byggnad

  Stålstomme med PAROC-element

 • Ackumulatortank

Thomas Lindström, Alunda

Thomas Lindström, som bor i  Alunda, värmer upp sitt hus och sin verkstad med en ETA eHack 80kW.

– Jag gjorde ett jobb hos en herre som var allmänt känd över att vara väldigt petig och gnällig om prylar. Han sa ”följ med här ska du få se min bästa investering” och visade mig sin ETA-panna. Då tänkte jag att om jag ska ha flispanna i framtiden blir det en sådan där, säger Thomas Lindström.

Thomas Lindstöm bor i Alunda som ligger i Östhammars kommun i Uppsala län. När han ville göra sig av med sin gamla vedpanna som han fick träna en gång per dag föll valet på Biovärme Sverige och en ETA-anläggning. 

– Det har alltid varit en rak och tydlig dialog. Ett seriöst intryck. Jag är otroligt nöjd, säger han.

I dag består värmesystemet av en ETA eHack 80kW flispanna, tre meter fjäderomrörare och en 2000L ackumulatortank. I framtiden planerar Thomas att bygga ut gården med en till kåk, en maskinhall och övriga utrymmen på drygt 450 kvm som kommer att anslutas till ETA-pannan.

– Jag har jordbruk och funderar också på att köra spannmålstorkning utöver att bygga ut gården, säger han.

Lösning

ETA eHACK 80 kW
 • ETA eHACK 80 kW

 • 3m Fjäderomrörare

 • Ackumulatortank

Woodsafe Timber Protection, Västerås

I ledet att stärka sin roll som Skandinaviens största tillverkare av brandskyddsimpregnerat trä var Woodsafe Timber Protection i behov av en ny biobränsleanläggning. Valet föll på Biovärme Sverige och en av deras toppmoderna värmeanläggningar från ETA.

– De la fokus på kvalitet och anpassning till våra krav på värmeprioritering i produktionsfas. Det var mycket glädjande, säger Thomas Bengtsson, VD Woodsafe Timber Protection.

Woodsafe Timber Protection kommer från Västerås och är ett välkänt namn inom träindustrin tack vare sin unika tryckimpregneringsprocess. Samtidigt som tekniken gör att att träet blir brandskyddat ser den till att träet behåller sitt naturliga utseende och doft. 

Företaget har sedan 2002 utfört legoimpregnering av träprodukter med brandtekniska egenskaper som B-s1,d0 , SP-Fire 105, K210/B-s1,d0 med flera. Woodsafe Timber Protection har samarbete med flertalet ledande industripartner i Norden och Europa. Tillverkningen är certifierad och godkänd enligt EU:s byggproduktförordning CPR 305/2011. Tillverkningen är också certifierade enligt prestandakrav harmoniserad standard ENE14915, EN13986 med flera.

För att möta Woodsafe Timber Protections komplexa värmebehov och förse deras dryga 5,000 kvm produktions- och lagerlokaler med värme installerade vi: två stycken ETA VR 500kW pelletspannor, en tio kubik ackumulatortank och i pannrummet har vi även levererat skorstenar.

Lösning

 • 2 ETA VR 500 kW

 • 10m3 ackumulatortank

 • 2 Pelletssilos

Gustavshill Handelsträdgård, Färingsö

Om du tar en tur till natursköna Färingsö i Ekerö kommun, Stockholm, kommer du till Gustavshill Handelsträdgård. Idag består handelsträdgården av cirka 12,000 kvm växthus som behöver rätt värme för att du året om ska i lugn och ro kunna strosa omkring bland alltifrån blommande krukväxter till fruktträd och buskar.

– Vi är otroligt nöjda med det engagemang och den kunskap Biovärme Sverige visade upp när vi installerade vårt nya värmesystem, säger Rolf Gustafsson VD för Gustavshill handelsträdgård AB.

När den gamla oljepannan stängdes av för gott installerade Gustavshill Handelsträdgård en ETA VR 500kW med sex meter fjäderomrörare och en tio kubik ackumulatortank som hjälper till med värmeförsörjningen av hela handelsträdgården. Biovärme Sverige gjorde hela installationen i pannrummet, levererade skorsten samt kopplade ihop det nya värmesystemet med det befintliga för bästa effekt.

– Vår ETA-panna fungerar väldigt bra. Vi har ingen andra upplevelser än positiva. Framförallt upplever jag att Biovärme Sverige verkligen vill att det ska fungera, säger han.

 

 

 

Lösning

 • ETA VR 500kw

 • Flisförråd

 • Byggnad för pannrum

Kontakta oss på Biovärme Sverige

Din värme. Vår passion.

Kontakta oss om du vill ha en driftsäker och användarvänlig lösning på ditt värmebehov.