Woodsafe Timber Protection, Västerås

I ledet att stärka sin roll som Skandinaviens största tillverkare av brandskyddsimpregnerat trä var Woodsafe Timber Protection i behov av en ny biobränsleanläggning. Valet föll på Biovärme Sverige och en av deras toppmoderna värmeanläggningar från ETA.

– De la fokus på kvalitet och anpassning till våra krav på värmeprioritering i produktionsfas. Det var mycket glädjande, säger Thomas Bengtsson, VD Woodsafe Timber Protection.

Woodsafe Timber Protection kommer från Västerås och är ett välkänt namn inom träindustrin tack vare sin unika tryckimpregneringsprocess. Samtidigt som tekniken gör att att träet blir brandskyddat ser den till att träet behåller sitt naturliga utseende och doft. 

Företaget har sedan 2002 utfört legoimpregnering av träprodukter med brandtekniska egenskaper som B-s1,d0 , SP-Fire 105, K210/B-s1,d0 med flera. Woodsafe Timber Protection har samarbete med flertalet ledande industripartner i Norden och Europa. Tillverkningen är certifierad och godkänd enligt EU:s byggproduktförordning CPR 305/2011. Tillverkningen är också certifierade enligt prestandakrav harmoniserad standard ENE14915, EN13986 med flera.

För att möta Woodsafe Timber Protections komplexa värmebehov och förse deras dryga 5,000 kvm produktions- och lagerlokaler med värme installerade vi: två stycken ETA VR 500kW pelletspannor, en tio kubik ackumulatortank och i pannrummet har vi även levererat skorstenar.

Lösning

  • 2 ETA VR 500 kW

  • 10m3 ackumulatortank

  • 2 Pelletssilos