Övrig värmeteknik

Välj bland ett brett sortiment av värmeteknik från Europas ledande leverantörer. Utöver biobränslepannor tillhandahåller vi även:

• Ackumulatortankar
• Expansionskärl
• Kulvert
• Skorstenar
• Övrig VVS-utrustning

Effektivare förbränning med ackumulatortankar

En ackumulatortank fungerar som en buffert till värmesystemet. Om en ackumulatortank finns integrerad i värmesystemet medför det en effektivare förbränning, mindre bränsleförbrukning, minskade utsläpp av miljöfarliga ämnen och en flexibilitet för att använda flera olika energikällor i kombination, som exempelvis lagring av energi från solvärmeanläggning tillsammans med en ETA biobränslepanna.

Vid beställning av ackumulatortank ingår:

• 100mm isolering, avtagbar och enkel montering
• Rostfria tappvattenslingor, storlek beställs utifrån kundens behov

Slutna expansionskärl

Expansionskärlet samarbetar med ackumulatortanken och tar upp expansionen av vattnet.
Vi kan erbjuda slutna expansionskärl mellan 50 till 900 liter.

Skorstenar från Schiedel

I sortimentet för skorstenar finner du stålskorstenen ICS med marknadens mest temperaturtåliga isolering och blockskorstenen Isokern med hög säkerhet och lång livslängd.

ICS – Stålskorsten

ICS är en stålskorsten som är beprövad och har använts i Europa sedan många år tillbaka. ICS skorstenen har en yttermantel av rostfritt stål och ett innerrör av syrafast rostfritt stål.
Isoleringen är marknadens mest temperaturtåliga då den klarar över 1200°C utan att sintra.

Skorstenen består av moduler som fogas samman via han- och hon-del som sedan säkras med ett låsband, detta ger en läckagefri och säker skorsten som är enkel att montera. Stålskorstenen finns med 25 mm eller 50 mm isolering.

Isokern – Blockskorsten

Isokern kan byggas med en eller två rökkanaler. Det kraftiga högisolerande fodret i kombination med en isolerande luftspalt gör att du inte behöver avväxla när du passerar ett bjälklag, samt att du under vissa omständigheter kan bygga skorstenen direkt mot vägg. Falsade och fasade kanter på manteln gör att det sluter an väl. Modulerna limmas ihop.

Ändra skorstenens utseende genom att antingen putsa eller klä in med plåt eller tegel den del som syns ovan tak. Murstocken kan lämnas obehandlad eller målas för att passa in i din miljö.
Den högisolerande pimpstenen gör att murstocken inte blir het.

 

Till sidans topp