time-axisVår historia

time-axis

2009 – Första spadtaget

Bolagets grundare, Andreas och Simon, träffades via tidigare arbeten inom vvs- och industribranschen. Idén om att starta ett företag tillsammans uppstår i takt med att Andreas behöver en ny värmekälla till sitt hus och sin verkstad. Andreas och Simon upptäcker att den svenska marknaden saknar en aktör med framtidens biobränslepannor avseende teknik och säkerhet.

Andreas och Simon kommer i kontakt med ETA, en österrikisk tillverkare av biobränslepannor vars främsta egenskaper är effektivitet och säkerhet. Ett samarbete med ETA inleds, Andreas och Simon får exklusiv försäljningsrätt för biobränslepannorna i Sverige och den första pannan blir såld den sjätte september samma år. Andreas och Simon äger separata bolag sedan tidigare och arbetar parallellt med försäljning och installation av biobränslepannorna.

time-axis

2010 – Aktiebolaget Biovärme Sverige grundas

2010 är året som Andreas och Simon bestämmer sig för att satsa helhjärtat på den nya verksamheten och aktiebolaget Biovärme Sverige grundas. Från den officiella starten utökas personalstyrkan, en ekonom och en montör anställs.

time-axis

2011 – 100 stycken sålda pannor

Biovärme Sverige får positiv respons från marknaden och i juni 2011 uppnår företaget den tresiffriga gränsen i antal sålda pannor.

time-axis

2012 – Större lokal

Verkstaden som tidigare fungerat som lager och monteringsyta var nu för liten och Biovärme Sverige flyttar in i en större lokal i Kalix.

time-axis

2013 – Från Kalix till Vetlanda

År 2013 blir Biovärmesystem i Småland företagets första återförsäljare och Biovärme Sverige får nu en bas i södra delen av landet, Vetlanda närmare bestämt. I den nya lokalen i Kalix finns det utrymme för fler personer så ytterligare en montör anställs.

time-axis

2014 – Nya samarbeten på andra sidan bottenviken

Biovärme Sverige värvar en återförsäljare i Hudiksvall, Emil Brink Engineering, samt två återförsäljare i Finland med namn Latva Energia och Biovärme Finland. I maj 2014 anställs även en säljare i region Västergötland.

time-axis

2015 – Exklusiv försäljningsrätt i Finland

Marknadsområdet för agenturen av ETA:s produkter utökas och Biovärme Sverige ansvarar nu över den finska marknaden. Dessutom anställs en medarbetare med uppgift att sköta marknadsföringen av bolaget och Biovärmeteknik Gotland är ny återförsäljare i Sverige. Desvärre går ena av bolgets grundare bort i en olycka, men företaget är starkt och fortsätter att växa.

time-axis

2016 – Tillväxt

Början av år 2016 går i tillväxtens tecken. Två nya säljare anställs med placering i Luleå och Västerås. Under året satsas mer resurser på service av befintliga anläggningar. Fastigheten  i Kalix säljs och huvudkontoret flyttas till Luleå.

time-axis

2017- Försäljningsrekord

Trots att den Finska marknaden släppts så slås alla tidigare försäljningsrekord med råge.  Ännu ett kontor öppnas i Sala och framtiden känns ljusare än någonsin.

Till sidans topp